Aspergeboerderij Sandur

Vaart N.Z. 186 Nieuw-Amsterdam

Telefoon: 0591-554375


Aspergetaart

Voor 4 personen

  • 1 kg geschilde witte asperges
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 3 eieren
  • 150ml crème fraîche
  • 150g geraspte jong belegen kaas
  • 100g Italiaanse ham
  • Kruiden
  • Bakpapier
  1. Verwarm de oven voor op 225⁰C (hete lucht 200⁰C). Kook de asperges ca. 8 min. in een pan met ruim kokend water. Giet vervolgens de asperges af en laat ze afkoelen.
  2. Leg bakpapier op een bakplaat en maak hierop een bodem van bladerdeeg. Druk de randen van het bladerdeeg stevig aan. Maak aan de buitenkant een opstaande rand door de plakjes bladerdeeg dubbel te vouwen.
  3. Klop de eieren en meng dit met de crème fraîche en geraspte kaas. Voeg ook de kruiden toe.
  4. Leg de asperges op het bladerdeeg. Leg ze om en om naast elkaar op het deeg of snijd ze in kleine stukjes.
  5. Snijd de Italiaanse ham in stukjes en strooi deze over de asperges. Giet het eimengsel erover en strooi er eventueel nog wat peterselie overheen.
  6. Bak de aspergeaart ca. 25 min. in de oven goudbruin en gaar. Smakelijk eten!

Asperges, lekker en gezond!

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten.

    Geen zorgen, jouw gegevens zullen we nooit delen.