Aspergeboerderij Sandur

Vaart N.Z. 186 Nieuw-Amsterdam

Telefoon: 0591-554375


Fresh Food Academy

Sandur Culinaire Herfst Experience

Proef de streek! Voor het eerst organiseren we een speciale herfsteditie van onze culinaire avonden. Waar in het voorjaar onze asperges centraal staan, laten we je dit keer kennismaken met de heerlijke streekproducten van het najaar.

We serveren een zesgangendiner met gerechten die zijn samengesteld uit lokale ingrediënten. Van voorgerecht tot dessert, elke gang is geïnspireerd op de smaken van de herfst. De chef bereidt het diner in een open keuken, zodat je kunt zien hoe de gerechten tot stand komen.

  • Datum: vrijdag 25 oktober
  • Tijd: 18.30 – 21.30 uur
  • Kosten: 49.50 per persoon

Aanmelden kan via de knop hieronder. Ontdek wat de herfst en onze omgeving je te bieden heeft!

We kunnen de avond organiseren bij een minimum aantal aanmeldingen van 20 personen. Je ontvangt van ons een bevestiging van je reservering. Ook krijg je van ons bericht wanneer de avond definitief doorgaat.

Aanmelden culinaire avond

Workshop: Bakken met desem

Leer de kunst van het ambachtelijk brood bakken!

Heb je altijd al willen weten hoe je zorgt voor een perfect gebakken brood? Of hoe je een heerlijke pizza bakt? Meld je dan aan voor de workshop: Bakken met desem!

Aspergeboerderij Sandur en professioneel desembakker Kay Krijnen organiseren deze workshop tijdens de ‘Week van Ons eten‘. Deze week staat in het teken van genieten van goed en gezond eten.
Wat ga je leren?
Tijdens de workshop ga je aan de slag met meel, water, zout, gist, en… desem. Zowel de theorie als praktijk komt aan bod. De workshop is zeer geschikt voor beginners. Je wordt stap voor stap begeleid door de processen van het bakken en bereiden van verschillende soorten deeg. Bovenal wordt het een feestelijke en smakelijke workshop! Je leert:
  • Wat desem precies is
  • Hoe je een perfect brood bakt
  • Hoe je een heerlijke pizza bakt
  • Hoe je een desemstarter maakt
Programma
Je wordt ontvangen met een versgebakken kaneelbroodje en een kop koffie of thee. Voor de lunch bakken we zelf pizza’s in de houtoven. Aan het eind van de workshop neem je je zelfgebakken desembrood, een desemstarter, recepten en een rijsmandje mee naar huis. Zo kun je thuis zelf aan de slag met het bakken van brood en pizza!
Praktische informatie
  • Data: zondag 6 oktober (vol!) en zondag 20 oktober
  • Tijd: 10:00 – 15:30 uur
  • Locatie: Aspergeboerderij Sandur
  • Kosten: 45 euro per deelnemer (incl. koffie/thee, wat lekkers bij de koffie, lunch, deeg om thuis te bakken, recepten, rijsmandje en desemstarter)
Aanmelden kan via onderstaande knop. Schrijf je nu in en ontdek de magie van bakken met desem!
We kunnen de workshop organiseren bij minimaal 15 deelnemers. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding. Daarna ontvang je van ons een bericht wanneer de workshop definitief doorgaat. Update: de workshop gaat definitief door!
Aanmelden workshop

Sandur Culinaire Asperge Experience

De Sandur Culinaire Asperge Experience is één van onze terugkerende evenementen. Ieder jaar weer organiseren we deze goedbezochte culinaire avonden. Van 18.30 tot 21.30 uur geniet je van een zesgangendiner op onze aspergeboerderij. Je kunt een ontspannen avond verwachten. Met onze open keuken neem je letterlijk een kijkje in de keuken en zie je hoe de verschillende aspergegerechten worden bereid. Heerlijk genieten!

Prijs 2025: nog niet bekend

We kunnen de avond organiseren bij een minimum aantal aanmeldingen van 20 personen.

Agenda 2025:
  • Houd de nieuwsbrief in de gaten voor de culinaire agenda van 2025!

Wanneer je nu al weet dat je in 2025 met een groep van 20 of meer personen wilt komen, kun je alvast een andere voorkeursavond opgeven. We kijken dan of we de avond speciaal voor jullie kunnen organiseren. Neem contact met ons op door op onderstaande knop ‘Contact opnemen’ te klikken.

Contact opnemen

Fresh Food Academy

Voorlichting geven over gezond eten vinden wij belangrijk. Niet alleen over asperges, maar ook over verse groenten in het algemeen. Daarom hebben we de Fresh Food Academy opgezet, waar je meer leert over het be- en verwerken van verse groente. Zelf proeven of samen met een kok aan de slag gaan in onze professionele keuken, er is van alles mogelijk. Onderdeel hiervan zijn onze culinaire activiteiten.

In onze Fresh Food Academy hebben we al diverse geslaagde aspergerecepten ontwikkeld. Probeer eens onze vegetarische aspergekroket, gegrilde asperges omwikkeld met Italiaanse ham of gewokte asperges. Uiteraard mag ook het traditionele recept voor asperges niet ontbreken. Meer aspergerecepten vind je hier.

Culinair genieten

Genieten van onze gerechten zonder zelf aan de slag te hoeven? Geef je dan op voor één van onze culinaire activiteiten. De data voor de culinaire activiteiten vind je bovenaan deze pagina. Houd ook onze Facebookpagina in de gaten. In onze Fresh Food Academy draait het om het genieten, proeven en ontdekken van verse asperges en andere groenten.

In samenwerking met koks uit de omgeving verzorgen we diverse culinaire activiteiten. Variërend van een zesgangenmenu tot een live-cooking buffet of een culinaire workshop. Onze professionele keuken is een grote open keuken waar jij en jouw gasten ontspannen een kijkje nemen tijdens de lunch of het diner. De chef bereidt à la minute diverse gerechten. Ben je nieuwsgierig geworden? Bekijk hierboven de agenda met aankomende activiteiten of neem contact met ons op voor een groepsactiviteit op maat. Stuur je mail naar info@aspergeboerderijsandur.nl.

Contact opnemen

Asperges, lekker en gezond!

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten.

    Geen zorgen, jouw gegevens zullen we nooit delen.