Voor 4 personen

- 750 g geschilde asperges of aspergestukjes
- 2 pakjes Drentse rauwe ham
- 2 eieren
- 500 g bloem
- 1L melk
- 1tl Knorr tuinkruiden
- Boter voor het bakken
- Enkele plakken of geraspte kaas
- Topping naar keuze (bijv. stroop, suiker of poedersuiker)
Pannenkoeken, maar dan op z’n lekkerst – met asperges, ham en gesmolten kaas. Deze variant is perfect als lunch of makkelijke avondmaaltijd, en zeker een succes als je eens iets anders wilt doen met je verse asperges!
- Zorg dat je asperges al geschild en in stukjes gesneden zijn. Breng een pan met water aan de kook en kook de aspergestukjes zo’n 5 minuten. Giet ze daarna af en laat ze zonder deksel nog even nagaren.
- Terwijl de asperges koken, maak je het beslag. Meng de bloem, melk en eieren in een kom en klop dit goed door tot je geen klontjes meer ziet. Voeg er een theelepel Knorr tuinkruiden (of andere kruidenmix die je lekker vindt) aan toe voor wat extra smaak.
- Verhit wat boter in een koekenpan. Pak een soeplepel beslag en strooi er wat van de gekookte aspergestukjes in – zo mengen ze mooi mee in de pannenkoek. Giet dit mengsel in de pan en leg er meteen wat stukjes Drentse rauwe ham en eventueel wat plakjes of geraspte kaas bovenop.
- Bak de pannenkoek rustig tot ‘ie aan beide kanten goudbruin is en de kaas lekker gesmolten is.
- En dan… aanvallen maar! Serveer zó of met een topping naar keuze zoals stroop, suiker of poedersuiker.