Voor 4 personen
- 750 g asperges, geschild en in stukjes gesneden
- 500 g bloem
- 1 L melk
- 2 eieren
- 1tl Knorr tuinkruiden
- 2 pakjes Italiaanse ham
- Boter voor het bakken
- Evt. enkele plakken kaas
- Zorg ervoor dat de asperges geschild en in stukjes gesneden zijn. Doe ze in een pan met kokend water en kook ze voor ongeveer 5 min.
- Maak ondertussen het beslag. Doe de bloem, melk en eieren in een kom en mix deze tot er geen klonten meer in het beslag zitten. Meng vervolgens 1 tl Knorr tuinkruiden door het beslag.
- Wanneer de asperges klaar zijn, giet je deze af en laat je ze zonder deksel op de pan nog even nagaren.
- Doe wat boter in een koekenpan. Pak een soeplepel beslag en strooi wat aspergestukjes in de lepel. Zo mengen de asperges wat beter door het beslag. Giet dit vervolgens in de pan met wat stukjes Italiaanse ham en eventueel wat plakjes kaas.
- Bakken tot de pannenkoek mooi bruin geworden is en daarna lekker opeten!