Voor 4 personen

- 1.5 kg geschilde asperges
- 800 g geschrapte krieltjes
- 2 pakjes achterham
- Aspergesaus (naar keuze)
- 4 eieren
- 100 g echte roomboter
- Verse peterselie (optioneel)
Het traditionele aspergerecht zoals de meeste mensen hem kennen. Een heerlijke klassieker!
- Kook de geschilde asperges in een grote pan met ruim water. Laat ze zo’n 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Draai daarna het vuur uit en laat de asperges nog 5 tot 8 minuten nagaren in het hete water. Hoe dikker de asperges, hoe langer ze nodig hebben. Prik even met een vork in de onderkant om te checken of ze gaar zijn.
- Ondertussen kook je de krieltjes tot ze mooi gaar zijn. Giet ze daarna af.
- Kook ook de eieren, ongeveer 5 minuten voor een halfzacht resultaat. Liever hardgekookt? Laat ze dan iets langer koken. Pel ze zodra ze wat zijn afgekoeld en snijd ze doormidden of in stukjes.
- Verwarm de aspergesaus zoals aangegeven op de verpakking.
- Smelt ondertussen de roomboter in een steelpannetje voor over de krieltjes – zo simpel, zo lekker.
- Verdeel de asperges over de borden, leg de krieltjes erbij en maak het af met een paar plakjes achterham en stukjes ei. Giet een beetje aspergesaus over de asperges en een lepel gesmolten boter over de aardappeltjes. Maak het geheel af met wat verse peterselie.