Aspergeboerderij Sandur

Vaart N.Z. 186 Nieuw-Amsterdam

Telefoon: 0591-554375


Asperges op de barbecue

  • 1 kg geschilde asperges
  • 2 pakjes Drentse rauwe ham
    Benodigdheden:
  • Optioneel: lange stokjes/satéprikkers
  1. Blancheer de asperges voor ongeveer 4 à 5 min. Dit kan eventueel ook in de stoomoven. Doe de asperges dan op 110 °C, op 100% vocht voor ongeveer 10 minuten in de stoomoven.
  2. Optioneel: prik de asperges vervolgens op een stokje zodat ze makkelijk op de barbecue kunnen worden geplaatst. Laat de stokjes van tevoren even weken in koud water. Ook zonder stokje kun je de asperges gemakkelijk grillen op de BBQ.
  3. Wikkel nu om elke asperge een plakje Drentse rauwe ham en leg ze daarna op de barbecue. Liever vegetarisch? Laat de ham dan achterwege, je proeft dan nóg beter de asperge.
  4. Wanneer de ham lekker knapperig is geworden (of wanneer de asperges verkleuren) zijn de asperges klaar om op te eten. Genieten!

Asperges, lekker en gezond!

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten.

    Geen zorgen, jouw gegevens zullen we nooit delen.