Asperges op de barbecue

Voor 4 personen

  • 1 kg geschilde asperges
  • 2 pakjes Drentse rauwe ham
  • Lange satéprikkers (optioneel)

Wat is er gezelliger dan met elkaar barbecueën op een warme dag? Daarbij mogen deze asperges op de barbecue zeker niet ontbreken. Ook vegetarisch te maken.

  1. Begin met het blancheren van de asperges. Kook ze ongeveer 4 tot 5 minuten in water, of stoom ze 10 minuten op 110 °C met 100% vocht in de stoomoven. Zo worden ze lekker zacht, maar behouden ze nog een beetje bite.
  2. Wil je ze echt barbecue-proof maken? Prik de asperges dan op een lange satéprikker, zodat ze makkelijk op de barbecue kunnen liggen. Vergeet niet de satéprikkers even in koud water te weken voordat je ze gebruikt! Geen satéprikker? Geen probleem, je kunt ze ook zonder satéprikker op de BBQ grillen.
  3. Wikkel nu om elke asperge een plakje Drentse rauwe ham. Dit zorgt voor een heerlijk zoute en knapperige bite. Liever vegetarisch? Laat de ham dan achterwege en laat de pure asperges de hoofdrol spelen – je proeft dan nóg beter de asperges.
  4. Leg de asperges op de barbecue en grill ze tot de ham mooi knapperig is en de asperges een beetje verkleuren.
asperges

Asperges, lekker en gezond!