Asperges met tomaat en kaas

Voor 4 personen

  • 1.5 kg geschilde asperges
  • 300 g achterham (3 pakjes)
  • 3 tomaten
  • 150 g geraspte kaas
  • Zout en peper (optioneel)
  • Een theedoek

Dit lekkere ovengerecht met asperges, ham, tomaat en kaas is perfect voor als je eens wat anders wilt proberen dan het traditionele aspergegerecht.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook intussen de asperges 2 minuten in een pan met ruim water. Giet ze af en leg ze op een theedoek om goed uit te lekken. Verdeel ze daarna in kleine porties.
  2. Wikkel om elke portie asperges een plakje ham en leg ze in een ovenschaal. Liever vegetarisch? Laat de ham dan weg.
  3. Snijd de tomaten in mooie plakjes en verdeel ze over de asperges.
  4. Bestrooi het geheel met een laagje kaas. Voeg naar smaak een snufje zout en peper toe.
  5. Zet de schaal in de oven en bak de asperges 25 minuten, of totdat de kaas goudbruin kleurt. Het resultaat is een heerlijke combinatie van smaken die goed passen bij de asperges.
asperges

Asperges, lekker en gezond!