Voor 1 hele pizza/8 pizzapunten

- 500g geschilde dunne asperges (B’s) of aspergestukjes
- 1 pakje Drentse rauwe ham
- 1 pizzabodem met tomatensaus
- 200g geraspte kaas
- Italiaanse kruiden
Pizza met asperges? Jazeker! Deze variant is heerlijk hartig, makkelijk te maken en ideaal als je iets feestelijks wilt maken met een lokale twist – want de Drentse rauwe ham maakt ’m helemaal af.
- Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 2 cm. Breng een pan met water aan de kook en kook de stukjes asperge zo’n 4 minuten beetgaar. Giet ze daarna af en laat ze even uitstomen – dan worden ze niet te nat op de pizza.
- Verwarm ondertussen de heteluchtoven voor op 200 graden. Pak een kant-en-klare pizzabodem en bestrijk deze met een flinke lepel tomatensaus. Strooi daar royaal geraspte kaas overheen – gewoon wat je lekker vindt: jong belegen, mozzarella, of een mix.
- Snijd de plakjes Drentse rauwe ham in kleine stukjes en verdeel ze over de pizza. Daarna mogen de aspergestukjes eroverheen. Niet te zuinig, want dat zachte en frisse van de asperge combineert geweldig met de zoute ham en gesmolten kaas.
- Schuif de pizza in de oven en bak ‘m in ongeveer 7 minuten mooi goudbruin en gaar. Even laten afkoelen… en dan is het tijd om te smullen. Eet smakelijk – en wees gewaarschuwd: deze pizza wil je vaker maken!