Voor 4 personen
- 1.5 kg geschilde asperges
- 800 g geschrapte krieltjes
- Aspergesaus (naar keuze)
- 2 pakjes achterham
- 4 eieren
- 100 g echte roomboter
- Kook de geschilde asperges in een grote pan met ruim water. Laat ze 5 min. zachtjes doorkoken. Tip: asperges kunnen ook in de stoomoven. Doe ze dan op 110 °C, op 100% vocht voor 10-15 minuten in de stoomoven.
- Draai de warmtebron uit en laat de asperges in 5 tot 8 min. gaar worden. Dit hangt van de dikte van de asperges af. Prik met een vork in het ondereind om te controleren of de asperge gaar is.
- Kook intussen de geschrapte krieltjes tot ze gaar zijn en giet ze daarna af.
- Kook de eieren ongeveer 5 min. Pel ze daarna en verdeel ze over de borden voor het serveren.
- Verwarm de aspergesaus. Volg hierbij de instructies op de verpakking.
- Verwarm de boter in een steelpannetje.
- Serveer de asperges met aspergesaus, de krieltjes met het botersausje en maak het geheel af met een paar plakjes achterham en de gekookte eieren.
- Eet smakelijk!