Asperges traditioneel

Voor 4 personen

  • 1.5 kg geschilde asperges
  • 800 g geschrapte krieltjes
  • Aspergesaus (naar keuze)
  • 2 pakjes achterham
  • 4 eieren
  • 100 g echte roomboter
  1. Kook de geschilde asperges in een grote pan met ruim water. Laat ze 5 min. zachtjes doorkoken. Tip: asperges kunnen ook in de stoomoven. Doe ze dan op 110 °C, op 100% vocht voor 10-15 minuten in de stoomoven.
  2. Draai de warmtebron uit en laat de asperges in 5 tot 8 min. gaar worden. Dit hangt van de dikte van de asperges af. Prik met een vork in het ondereind om te controleren of de asperge gaar is.
  3. Kook intussen de geschrapte krieltjes tot ze gaar zijn en giet ze daarna af.
  4. Kook de eieren ongeveer 5 min. Pel ze daarna en verdeel ze over de borden voor het serveren.
  5. Verwarm de aspergesaus. Volg hierbij de instructies op de verpakking.
  6. Verwarm de boter in een steelpannetje.
  7. Serveer de asperges met aspergesaus, de krieltjes met het botersausje en maak het geheel af met een paar plakjes achterham en de gekookte eieren.
  8. Eet smakelijk!
asperges

Asperges, lekker en gezond!