Asperges met rucola en zalm

Voor 4 personen

  • 1 kg geschilde asperges
  • 2 plakken gerookte zalm
  • 1 citroen
  • 3 el olijfolie
  • Verse peterselie
  • Grana Padano kaas (parmezaan)
  • Cherrytomaatjes
  • Rucola

Op zoek naar een frisse, lichte maaltijd? Deze aspergesalade met rucola en zalm is precies wat je zoekt. De combinatie van verse asperges, rucola, zachte zalm en de zoute kaas maakt het tot een heerlijk gerecht voor warme dagen.

  1. Begin met het koken van de asperges in een grote pan met ruim water. Kook de asperges ongeveer 5 minuten en laat ze nog 5-8 minuten nagaren. Laat ze daarna een beetje afkoelen en leg ze in een mooie schaal. Strooi er wat rucola overheen.
  2. Snijd de cherrytomaatjes in blokjes en verdeel ze gelijkmatig over de rucola.
  3. Daarna versnipper je de zalm in flinterdunne stukjes – hoe fijner, hoe beter. Strooi die er ook overheen. Voor naar smaak wat peterselie toe.
  4. Maak vervolgens de dressing door het sap van een citroen te mengen met 3 eetlepels olijfolie. Giet deze dressing over de salade.
  5. Als finishing touch strooi je er nog wat geraspte Grana Padano kaas overheen. Dit maakt de salade helemaal af.
asperges

Asperges, lekker en gezond!