Aspergeboerderij Sandur

Vaart N.Z. 186 Nieuw-Amsterdam

Telefoon: 0591-554375


Fietsroute asperges Nieuw-Amsterdam

Wist je dat onze aspergevelden deels in Dalerveen liggen? Regelmatig wandelen of fietsen er mensen langs onze aspergebedden. Al gauw volgt de vraag waar onze asperges worden verkocht. Daarom hebben we deze fietsroute gemaakt.

De route loopt van onze aspergeboerderij aan de Vaart Noordzijde 186 te Nieuw-Amsterdam naar ons land in Dalerveen. In de boerderijwinkel worden naast onze verse asperges ook diverse streekproducten verkocht. Je fietst langs de vaart richting het dorp Nieuw-Amsterdam. Hier kun je diverse winkels bezoeken. Ook kom je langs het Van Gogh Huis. Hier ontdek je meer over het leven van Vincent van Gogh en zijn tijd in Nieuw-Amsterdam.

De Sandur fietsroute is 7.3 km lang (ongeveer 25 min. fietsen) en loopt vanaf de aspergeboerderij naar de aspergevelden in Dalerveen.

Tip: je kunt deze route natuurlijk ook wandelen of met de auto rijden! De route is ook in tegengestelde richting te volgen.

Routebeschrijving:

  1. De route start bij Aspergeboerderij Sandur aan de Vaart Noordzijde 186 in Nieuw-Amsterdam. Voor parkeergelegenheid kun je de Siepeldijk inrijden en achter de hal parkeren. De boerderijwinkel vind je in de hal. Deze is geopend tijdens het aspergeseizoen van begin april t/m eind juni.
  2. Fiets richting het zuiden op de Siepeldijk en sla dan na 100m rechtsaf bij de boerderij. Volg de Vaart Noordzijde en na 1.0km zie je de Noorderkerk aan je rechterzijde. Fiets nog 750m verder op de Vaart Noordzijde.
  3. Sla dan linksaf de Kerkbrug op aan de Zijtak Oostzijde. Na 65m sla je rechtsaf de Oude brug over via de Vaart Zuidzijde richting het centrum van Nieuw-Amsterdam.
  4. Na 850m vind je het Van Gogh Huis aan je linkerzijde aan de Van Goghstraat. Hier ontdek je meer over de tijd dat Vincent van Gogh in Nieuw-Amsterdam verbleef.
  5. Vervolg je weg over de Van Goghstraat richting het westen voor 1.8km en sla dan linksaf Marokko op.
  6. Sla na 500m rechtsaf en fiets verder over Marokko voor 1.6km.
  7. Ga vervolgens linksaf de Hoolingeres op. Na 750m vind je het aspergeveld aan je rechterzijde aan De Haar. Hier staat een informatiebord over hoe asperges groeien.

Download de route hieronder!

Asperges, lekker en gezond!

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten.

    Geen zorgen, jouw gegevens zullen we nooit delen.