Asperges met pasta

Voor 4 personen

  • 1.5 kg dunne asperges (B’s) geschild of aspergestukjes
  • 400g pasta fusilli (of een andere pasta naar keuze)
  • 300g spekjes
  • 250ml Hollandaisesaus Garde d’Or (1 pakje)
  • Verse peterselie
  • Kruiden naar wens (4 seizoenen peper)
  • Parmezaanse kaas (optioneel)
  • Witte wijn of rosé (optioneel)

Deze romige pasta met spekjes en asperges is zo’n gerecht waar je blij van wordt. Makkelijk te maken, snel klaar én heerlijk van smaak.

  1. Snijd de asperges in stukjes van ongeveer 3 à 4 cm of gebruik de kant-en-klare aspergestukjes.
  2. Kook daarna de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kies wat je lekker vindt: tagliatelle, penne, spaghetti… alles kan!
  3. Terwijl de pasta kookt, bak je de spekjes in een ruime pan tot ze lekker knapperig zijn. Zet het vuur daarna iets lager en voeg de aspergestukjes toe. Wok dit samen ongeveer 5 minuten op een zacht vuurtje.
  4. Daarna mag de Garde d’Or Hollandaisesaus erbij. Roer alles goed door en laat het geheel nog even zachtjes pruttelen. Zo trekken de smaken mooi in elkaar.
  5. Snijd intussen wat verse peterselie fijn. Giet de pasta af en schep ‘m op de borden. Verdeel de romige saus met de asperges en spekjes eroverheen en maak het af met de peterselie. Zin in een beetje extra? Strooi er dan nog wat Parmezaanse kaas over en kruiden naar smaak met bijvoorbeeld 4 seizoenen peper.
  6. Ook lekker met een glaasje witte wijn of een rosé!
asperges

Asperges, lekker en gezond!