Aspergeboerderij Sandur

Vaart N.Z. 186 Nieuw-Amsterdam

Telefoon: 0591-554375


Asperges
 • Hoeveel asperges heb je nodig per persoon?
  Dat hangt onder andere af van wat je verder nog bij je aspergemaaltijd eet. Echte aspergeliefhebbers gaan voor 500 gram asperges per persoon. Over het algemeen hanteren we de volgende hoeveelheden:

  1 persoon 500 gram
  2 personen 800 gram
  3 personen 1.2 kg
  4 personen 1.5 kg
  5 personen 2 kg
 • Hoe lang moet je asperges koken?
  Asperges kook je in een aspergepan of grote pan met ruim water. Vervolgens laat je ze 5 minuten zachtjes doorkoken. Hierna draai je de warmtebron uit en laat je de asperges in zo’n 5 tot 8 minuten gaar worden. Asperges garen in de stoomoven? Lees dan meer op onze tips pagina.
 • Hoe lang kun je asperges bewaren?
  Ongeschild kunnen asperges 2 à 3 dagen in een natte theedoek in de koelkast worden bewaard. Geschilde asperges kun je 7 dagen in een speciale verpakking in de koelkast goed houden. Lees hier meer over asperges bewaren.
 • Hoeveel stuks asperges zitten er in een kilo?
  Het verschilt per aspergesoort hoeveel stuks er in een kilo zitten. In onze webshop vind je hierover meer uitleg per aspergesoort.
 • Wat is het verschil tussen het bruto en netto gewicht van asperges?
  Wij wegen de asperges vóór het schillen en rekenen met het brutogewicht van de asperges. Het brutogewicht van asperges is het gewicht van de asperges met schil. Het nettogewicht is het gewicht van de asperges zonder schil.
 • Kunnen asperges in de diepvries?
  Geschilde asperges kun je ook invriezen. Bij gebruik vanuit de diepvries is het belangrijk dat je de bevroren asperges direct in kokend water doet. De bereidingstijd van de asperges zal iets korter zijn dan bij asperges uit de koelkast.
Bestellen en afhalen
 • Wanneer ligt mijn bestelling klaar?
  Je ontvangt van ons een bevestiging van je bestelling wanneer deze klaar is om te worden afgehaald.
Bestellen en bezorgen
 • Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?
  Je kunt bij ons op maandag t/m donderdag online bestellen voor verzending. Op zaterdag, zondag en maandag verzenden wij geen pakketten. De bestellingen die verzonden moeten worden, worden de volgende dag verwerkt en verzonden. Dat kan voor bestellingen die tot 22.00 uur geplaatst zijn. Via track&trace  kunt je zien wat de verwachte aflevertijd is.
 • Wat zijn de verzendkosten?
  De verzendkosten worden automatisch berekend wanneer je producten in je winkelmand toevoegt. De verzendkosten zijn afhankelijk van het product dat je wilt bestellen. Je kunt je bestelling ook in onze winkel afhalen.
Andere vragen
 • Ik heb een andere vraag, met wie kan ik contact opnemen?
  Klik hier om naar ons contactformulier te gaan.

Asperges, lekker en gezond!

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten.

  Geen zorgen, jouw gegevens zullen we nooit delen.