Aspergeboerderij Sandur

Vaart N.Z. 186 Nieuw-Amsterdam

Telefoon: 0591-554375


Asperges koken

Je hebt onze heerlijke asperges gekocht, maar nu het volgende: hoe lang moet je asperges koken? De meeste aspergeliefhebbers kiezen voor de klassieke middelmaat asperges.

In de pan

Asperges kook je in een aspergepan of grote pan met ruim water. Vervolgens laat je ze 5 minuten zachtjes doorkoken. Hierna draai je de warmtebron uit en laat je de asperges in zo’n 5 tot 8 minuten gaar worden.

In de stoomoven

Asperges kunnen ook in de stoomoven. Zet de oven op 110 °C en op 100% vocht en laat de asperges ongeveer 10-15 minuten garen.

De kooktijd van asperges verschilt, afhankelijk van de dikte van de asperges en je persoonlijke voorkeur. Je kunt met een vork in het ondereind van de asperge prikken om te controleren of de asperge gaar is. Let op: bij asperges uit de diepvries kook je eerst het water en doe je daarna de nog bevroren asperges erin. Gekookte asperges worden traditioneel gegeten met krielaardappeltjes, ham, ei en botersaus. Heerlijk!

In onze winkel verkopen we ook aspergepannen. Deze pannen zijn speciaal ontworpen om asperges in te koken. Naast het koken van asperges zijn asperges ook heel lekker in een wokgerecht of uit de oven. Meer recepten vind je hier.

Asperges, lekker en gezond!

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al onze activiteiten.

    Geen zorgen, jouw gegevens zullen we nooit delen.