Workshops
Momenteel zijn er geen nieuwe data voor het volgen van een workshop. Houd onze nieuwsbrief in de gaten voor het laatste nieuws.
We organiseren regelmatig workshops in de Aspergehal op de boerderij. Houd je van bakken? Lees dan verder over ons aanbod. Leuk om deel te nemen met je partner of beste vriend(in), om nieuwe mensen te leren kennen, of een workshop speciaal voor jouw personeelsvereniging of andere groep. Neem voor een workshop op maat contact met ons op.
Workshop Bakken met Desem
Leer de kunst van het ambachtelijk brood bakken!
Heb je altijd al willen weten hoe je zorgt voor een perfect gebakken brood? Of hoe je een desemstarter maakt? Je leert het tijdens de workshop Bakken met Desem.
Wat ga je leren?
Tijdens de workshop ga je aan de slag met meel, water, zout, gist, en… desem. Zowel de theorie als praktijk komt aan bod. De workshop is zeer geschikt voor beginners. Je wordt stap voor stap begeleid door de processen van het bakken en bereiden van verschillende soorten deeg. Bovenal wordt het een feestelijke en smakelijke workshop! Je leert:
- Wat desem precies is
- Hoe je een perfect brood bakt
- Hoe je een desemstarter maakt
Programma
Je wordt ontvangen met een versgebakken kaneelbroodje en een kop koffie of thee. Voor de lunch eten we samen een lekker broodje. Aan het eind van de workshop neem je je zelfgebakken desembrood, een desemstarter, recepten en een rijsmandje mee naar huis. Zo kun je thuis zelf aan de slag met het bakken van brood!
Praktische informatie
- Datum: geen data beschikbaar.
- Tijd: in overleg.
- Duur: ± 5.5 uur.
- Locatie: Aspergeboerderij Sandur
- Kosten: prijzen voor groepen in overleg (incl. koffie/thee, wat lekkers bij de koffie, lunch, deeg om thuis te bakken, recepten, rijsmandje en desemstarter)
- We kunnen de workshop organiseren bij minimaal 20 deelnemers.
Workshop Bakken met Kerst
Bak deze Kerst je eigen kerststol en amandelstaaf!
Na de workshops Bakken met Desem organiseren we nu een kersteditie: Bakken met Kerst.
Wat ga je leren?
Tijdens de workshop ga je zelf het deeg kneden, spijs maken van amandelen en de vulling naar keuze voor de kerststollen samenstellen. Met je zelfgemaakte spijs vul je niet alleen de kerststol, maar maken we ook een amandelstaaf. Het is mogelijk om vegan te bakken tijdens de workshop. Je geeft deze optie aan bij je aanmelding.
Geheel in de kerstgedachte maak je 2 kerststollen. Één voor jezelf en één om weg te geven.
Wat je leert:
- Hoe je je eigen kerststol bakt
- Hoe je amandelspijs maakt
- Hoe je een amandelstaaf maakt
Programma
We kiezen onze vulling en starten met het kneden van het deeg. We maken spijs van amandelen en leren hoe we de stollen vormen. Daarna is het tijd om de stollen te laten rijzen. Intussen gaan we verder met het bladerdeeg en de spijs voor de amandelstaaf. We sluiten de workshop af met een lekker glaasje glühwein. Je eigengemaakte kerststollen, amandelstaaf en bijbehorende recepten neem je na afloop mee naar huis. Zo bak je thuis nog meer van deze lekkernijen.
Praktische informatie
- Datum: geen data beschikbaar.
- Tijd: in overleg.
- Duur: ± 4.5 uur.
- Locatie: Aspergeboerderij Sandur
- Kosten: prijzen voor groepen in overleg (incl. koffie/thee, ingrediënten, receptenboekje en een glaasje glühwein)
- Optioneel vegan: het is mogelijk om tijdens de workshop vegan te bakken. Geef dit door bij je aanmelding!
- We kunnen de workshop organiseren bij 20 deelnemers.
Tip! Na het bakken van de kerststol met Kerst, maak je hiervan tijdens Pasen natuurlijk een heerlijke Paasstol.