Voor 2-3 personen

- 1 kg dunne geschilde asperges of 2x 500 g aspergestukjes
- Olie
- Feta
- Kruiden naar wens (4 seizoenen peper)
- Crème fraîche
- Witte wijn (optioneel)
- Witte rijst of aardappelpuree
Op zoek naar een lekker aspergegerecht dat nét even anders is? Asperges zijn ook heel geschikt om te wokken. Dit romige gerecht met feta is verrassend simpel, fris van smaak en staat zo op tafel. Perfect voor een doordeweekse avond of als je gewoon iets nieuws wilt proberen met je asperges!
- Snijd de asperges eerst in stukjes van zo’n 3 à 4 cm – lekker hapklaar. Of gebruik de kant-en-klare aspergestukjes.
- Kook intussen de witte rijst of maak de aardappelpuree volgens de beschrijving op de verpakking.
- Verhit dan een scheutje olie in een wok of grote koekenpan. Voeg de aspergestukjes samen met de verkruimelde feta toe en wok dit ongeveer 5 minuten op laag vuur. Laat alles rustig garen; de feta mag een beetje smelten, maar hoeft niet helemaal weg te vallen.
- Daarna mogen de kruiden en de crème fraîche erbij. Roer alles goed door tot het één smeuïg geheel wordt. Wil je het wat frisser? Voeg dan een klein scheutje witte wijn toe – dat geeft het gerecht nét dat beetje extra.
- Serveer met de witte rijst of aardappelpuree… en genieten maar. Heerlijk bij een glaasje witte wijn!