asperges

Workshops

Agenda
  • Woensdag 30 april (driptaart maken)

We organiseren regelmatig workshops in de Aspergehal. Houd je van bakken en creatief bezig zijn? Lees dan verder over ons aanbod en om je aan te melden. Leuk om deel te nemen met je partner of beste vriend(in), om nieuwe mensen te leren kennen, of een workshop speciaal voor jouw personeelsvereniging of andere groep. Neem voor een workshop op maat contact met ons op.

Workshop Driptaart maken

Houd je van bakken of ben je gewoon graag creatief? Meld je dan aan voor de workshop Driptaart maken!

Programma

We gaan lekker creatief aan de slag waarbij we verschillende technieken oefenen. Myrthe van de Mini Bakery begeleidt ons hierbij. De taarten zijn van tevoren gebakken zodat we meteen van start kunnen. We eindigen de workshop met het decoreren van de taart. Die neem je daarna mee naar huis om heerlijk van te smullen!

Wat ga je leren?
  • Hoe je de taartlagen in gelijke delen snijdt
  • Hoe je romige vulling maakt en daarmee de taart vult
  • Hoe je een crumbcoat aanbrengt
  • Hoe je de taart egaal afsmeert
  • Hoe je de perfecte chocolade drip maakt en deze aanbrengt
Praktische informatie
  • Datum: woensdag 30 april
  • Tijd: 19:00 – 21:00 uur
  • Locatie: Aspergeboerderij Sandur
  • Kosten: 49.95 euro per deelnemer (incl. taart voor 10 personen)
  • We kunnen de workshop organiseren bij minimaal 6 deelnemers

Leuk om samen met een vriend(in) te doen!

Workshop Bakken met Desem

Leer de kunst van het ambachtelijk brood bakken!

Heb je altijd al willen weten hoe je zorgt voor een perfect gebakken brood? Of hoe je een desemstarter maakt? Je leert het tijdens de workshop Bakken met Desem.
Wat ga je leren?
Tijdens de workshop ga je aan de slag met meel, water, zout, gist, en… desem. Zowel de theorie als praktijk komt aan bod. De workshop is zeer geschikt voor beginners. Je wordt stap voor stap begeleid door de processen van het bakken en bereiden van verschillende soorten deeg. Bovenal wordt het een feestelijke en smakelijke workshop! Je leert:
  • Wat desem precies is
  • Hoe je een perfect brood bakt
  • Hoe je een desemstarter maakt
Programma
Je wordt ontvangen met een versgebakken kaneelbroodje en een kop koffie of thee. Voor de lunch eten we samen een lekker broodje. Aan het eind van de workshop neem je je zelfgebakken desembrood, een desemstarter, recepten en een rijsmandje mee naar huis. Zo kun je thuis zelf aan de slag met het bakken van brood!
Praktische informatie
  • Datum: geen data beschikbaar.
  • Tijd: in overleg.
  • Duur: ± 5.5 uur.
  • Locatie: Aspergeboerderij Sandur
  • Kosten: prijzen voor groepen in overleg (incl. koffie/thee, wat lekkers bij de koffie, lunch, deeg om thuis te bakken, recepten, rijsmandje en desemstarter)
  • We kunnen de workshop organiseren bij minimaal 20 deelnemers.

Workshop Bakken met Kerst

Bak deze Kerst je eigen kerststol en amandelstaaf!
Na de workshops Bakken met Desem organiseren we nu een kersteditie: Bakken met Kerst.
Wat ga je leren?
Tijdens de workshop ga je zelf het deeg kneden, spijs maken van amandelen en de vulling naar keuze voor de kerststollen samenstellen. Met je zelfgemaakte spijs vul je niet alleen de kerststol, maar maken we ook een amandelstaaf. Het is mogelijk om vegan te bakken tijdens de workshop. Je geeft deze optie aan bij je aanmelding.
Geheel in de kerstgedachte maak je 2 kerststollen. Één voor jezelf en één om weg te geven.
Wat je leert:
  • Hoe je je eigen kerststol bakt
  • Hoe je amandelspijs maakt
  • Hoe je een amandelstaaf maakt
Programma
We kiezen onze vulling en starten met het kneden van het deeg. We maken spijs van amandelen en leren hoe we de stollen vormen. Daarna is het tijd om de stollen te laten rijzen. Intussen gaan we verder met het bladerdeeg en de spijs voor de amandelstaaf. We sluiten de workshop af met een lekker glaasje glühwein. Je eigengemaakte kerststollen, amandelstaaf en bijbehorende recepten neem je na afloop mee naar huis. Zo bak je thuis nog meer van deze lekkernijen.
Praktische informatie
  • Datum: geen data beschikbaar.
  • Tijd: in overleg.
  • Duur: ± 4.5 uur.
  • Locatie: Aspergeboerderij Sandur
  • Kosten: prijzen voor groepen in overleg (incl. koffie/thee, ingrediënten, receptenboekje en een glaasje glühwein)
  • Optioneel vegan: het is mogelijk om tijdens de workshop vegan te bakken. Geef dit door bij je aanmelding!
  • We kunnen de workshop organiseren bij 20 deelnemers.
Tip! Na het bakken van de kerststol met Kerst, maak je hiervan tijdens Pasen natuurlijk een heerlijke Paasstol.
asperges

Asperges, lekker en gezond!