Vaart NZ 186 | Nieuw Amsterdam | +31 (0)591554375

Aspergesoep

Ingrediënten:

· 2 gesnipperde uien

· 50 gram boter

· 1 liter kippenbouillon

· 500 gram witte asperges

· 1 dl kookroom

· peper en zout


Bereiden:

Fuit de ui in de boter zacht en goudbruin. Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.

Schil de asperges of gebruik geschilde asperges en snijd ze in stukken. Breng ze in de bouillon aan de kook en laat alles een half uur trekken.

Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine en doe ze terug in de pan. Eventueel kunt u een paar stukjes apart houden, om later bij de soep te voegen. Verwarm de room een paar minuten mee en voeg peper en zout naar smaak toe.

Verdeel de soep over borden of kommen en dien op.


Smakelijk eten!

Bron: Oervoer

Aspergesoep

Bereidingstijd: 60 min.

Aantal personen: 4 tot 6